Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Pasja gajba so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Za upravljanje in poslovanje spletne trgovine www.pasjagajba.com, skrbi podjetje PASJA GAJBA, trgovina in storitve, d.o.o., Hraše 11c, 1216 Smlednik, matična številka 7033109000, davčna številka SI 31774032

Opredelitev pojmov

 • ponudnik je Pasja gajba d.o.o., Hraše 11c, 1216 Smlednik
 • uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini
 • spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku

Prijava

Ob registraciji v spletni trgovini obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, ki si ju izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa, ki je sicer možen tudi brez registracije. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Pasja gajba (www.pasjagajba.com) pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med trgovino, ponudnikom in kupcem.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe ; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Ukinitev uporabniškega računa

Če želite na spletnem mestu www.pasjagajba.com ukiniti vaš uporabniški račun, nam to sporočite na [email protected]

V sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:

 • V naslovu sporočila: Ukinitev uporabniškega računa
 • V vsebini naročila : a) ime in priimek uporabnika, b) naslov uporabnika, c) elektronska pošta, s pomočjo katere je bil odprt uporabniški račun

Zahtevek za ukinitev uporabniškega računa mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim je bil uporabniški račun odprt. O ukinitvi vas bomo obvestili preko elektronske pošte.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cene so predstavljene kot Prodajne cene in Spletne cene. Prodajne cene so ponavadi priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik.

Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta, za pogodbene partnerje (pogodbeni popust in plačilni rok) in za fizične stranke.

Cene

Vse cene so jasno izražene v EUR in vključujejo DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila, če je artikel na zalogi in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Postopek nakupa

Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb ZAKLJUČI NAKUP odda naročilo, mu spletna trgovina samodejno “generira – ustvari” in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki …).S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 2 delovna dni, ponudnik o tem obvesti kupca.

Preklic naročila

Prejeta naročila preko spletne trgovine www.pasjagajba.com lahko kupec brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo že odpremljeno s spletne strani Pasja gajba. Obvestilo o preklicu naročila je možno preko elektronske pošte [email protected]. V elektronskem sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:

 • V naslovu sporočila: Preklic naročila
 • V vsebini sporočila: a) ime in priimek kupca b) naslov kupca c) številka naročila

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v štirinajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.

Podrobneje o poteku odstopa od pogodbe, je razloženo na dnu strani

V tem primeru nas obvestite na email: [email protected], kjer se bomo dogovorili za podrobnosti. Če stranka vrne paket na račun podjetja, ali je paket z odkupnino, le-ta paket zavrne.

Postopek vračila blaga

Pred vračilom blaga, kupljenega v spletni trgovini, nas obvestite na [email protected]. Od pogodbe lahko potrošnik odstopi v roku 14 dni po prejetju naročenega blaga, ne da bi mu bilo pri tem potrebno navesti razlog za svojo odločitev.

Vrnitev naročenega blaga podjetju v roku 14 dni od prejema je enakovredna sporočilu o odstopu od pogodbe.

Blago lahko v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe vrnete na dva načina:

 • kupljeno blago pošljete z računom in vso pripadajočo dokumentacijo na naslov: Pasja gajba d.o.o Hraše 11c 1216 Smlednik. Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače.
 • s kupjenim blagom se na lastne stroške osebno oglasite poslovni enoti v Šiški, Trgovina Pasja gajba Runkova ulica 2, 1000 Ljubljana.

Plačilo

Spletna trgovina www.pasjagajba.com omogoča način plačevanja izključno z gotovino ob prevzemu pošiljke, s kreditno kartico ib prevzemu pošiljke (samo GLS), preko paypal ali preko predračuna. V primeru, da vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke plačate tudi ob prevzemu v vaši enoti Pošte Slovenije ali v paketnih trgovina in paketomatih (GLS).

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava blaga 1-3 delovnih dni. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

Napačni podatki

Če ste po opravljenem nakupu ugotovili, da ste nam posredovali napačne podatke ali bi želeli spremeniti naslov prejemnika, nam to nemudoma sporočite po e-pošti: [email protected]

Dostava

V spletni trgovini www.pasjagajba.com stremimo k najhitrejši možni dostavi naročenega blaga. Večino prejetih naročil poskušamo obdelati še isti dan, razen med vikendi in prazniki.  Če je za odpremo blaga potreben daljši čas, je to označeno na spletni strani. V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov. Dostavo izvajamo v sodelovanju s Pošto Slovenije in GLS. Naročene izdelke vam dostavijo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje prevzamete na najbližji Pošti Slovenije oz. po dogovoru na prevzemnih točkah podjetja GLS (Petrol, OMW, Big Bang, 3dva trafika, Paketomat..).

Običajno je med delovniki naročeno blago na naslovu prejemnika v dnevu ali dveh od odpreme blaga. Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Rok začne teči ob 100% plačilu predračuna, če gre za način plačila po predračunu oz. ob oddaji naročila, če gre za druge načine plačila. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Ponudnik poskrbi za dostavo pošiljk v svoji lastni režiji, vendar si ponudnik pridružuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Blago je možno prevzeti tudi osebno v fizični trgovini podjetja Pasja gajba d.o.o. V ceni dostave je zajeta dostava naročenega blaga do vhodnih vrat objekta navedenega na naročilu.

Na spremni dokumentaciji so navedene vse potrebne informacije glede naslova, kamor se kupec lahko obrne v primeru pritožb in informacije glede garancije ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Strošek dostave

Strošek dostave je 4,90€. Dostava je brezplačna za pošiljke, katerih skupna vrednost z ddv presega 50,00€.

Strošek odpreme blaga je vračunan v kupnino kot ločena postavka. Stroške morebitnega vračila blaga krije kupec. Pri plačilu po povzetju si Pošta Slovenije obračuna provizijo za odkupnino (po veljavnem ceniku Pošte Slovenije). Ta strošek ni vračunan v kupnino. Cene so izražene v evrih in vsebujejo DDV.

OPOZORILO: Pošta Slovenije zaračunava provizijo za odkupnino po ceniku Pošte Slovenije, v kolikor je  prevzem paketa plačilo po povzetju.

Vplačilo poštne nakaznice:

– notranji promet do 22,30 EUR …. 0,9583 eur

nad 22,30 EUR do 430,00 EUR…….. 5,30 % od vrednosti od nakaznice

nad 430,00 EUR ….18,4583 eur z nakazilom na račun

Za plačilo odkupnine (po povzetju) preko Univerzalnega plačilnega naloga znaša provizija Pošte Slovenije:

0,96 EUR za vrednost odkupnine do 96,00 EUR

1 % od vrednosti za vrednost odk. nad 96,00 do 501,00 EUR

5,01 EUR za vrednost odk. nad 501,01 EUR.

Provizija je oproščena plačila DDV.

Če kurirju GLS plačate s kreditno kartico, doplačate provizijo 1,43%. V primeru, da je paket že plačan (na spletni strani www.pasjagajba.com ali preko spletne banke), te provizije ne plačate. Provizije ne plačate tudi, če kurirju GLS plačate z gotovino.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Zaloga

Stroška dostave ne plačate, če blago prevzamete osebno v poslovalnici Pasje gajbe v Kosezah, Ulica Bratov Učakar 14. Osebno lahko blago prevzamete po potrditvi prejetja plačila na TRR ponudnika in prejetem obvestilu o pripravljenem blagu na prevzem, ali pa plačate blago v poslovalnici Pasje gajbe.  Blago je potrebno prevzeti v roku 3 delovnih dni, v nasprotnem primeru se obračuna ležarnina 1€ na dan.

Če artikla nimamo na zalogi v našem skladišču, bo na dostavo potrebno počakati dlje. V tem primeru upoštevajte naslednja pravila:

 •  predviden rok dobave je informativni podatek glede na naše izkušnje z dobavitelji.
 • če artikla ni na zalogi vljudno naprošamo, da nam pišite na [email protected] za informacije o dobavljivosti
 • če naročite več artiklov in bo čakalna doba za nekatere daljša, kot za druge, bomo skušali artikle, ki so na zalogi poslati takoj, ostale pa potem, ko bodo na zalogi
 •  če bo čakalna doba zelo dolga, lahko odstopite od nakupa s pisnim obvestilom. Cena se lahko zaradi gibanja tečaja ali spremembe cen dobavitelja spremeni, v tem primeru vas bomo predhodno obvestili.

Stvarna napaka

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:

1.      če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali promet;

2.      če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

3.      če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

4.      če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko potrošnik uveljavlja za vsak kupljeni izdelek, ki ima garancijo ali garancije nima. Tako lahko potrošnik zaradi napake na izdelku, za katerega je bila dana garancija, uveljavlja pravice iz stvarne napake, enako pa se odloči lahko tudi takrat, ko ne želi uveljavljati garancijo za izdelek, za katerega je bila dana garancija.

Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri ponudniku in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake.

Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri :

 • odpravo napake,
 • vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako,
 • zamenjavo blaga ali
 • vračilo plačanega zneska.

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik ponudnika v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora ponudnik čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora ponudnik v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Garancija

Garancijo lahko potrošnik uveljavlja za izdelke, za katere je obvezna garancija kot jo določa Pravilnik o blagu, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje (UL RS, št. 14/12).

Če blago, za katero je izdaja garancije obvezna, ne deluje brezhibno ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali oglaševalskem sporočilu, lahko potrošnik najprej zahteva odpravo napak. Če napake niso odpravljene v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je proizvajalec, prodajalec ali pooblaščeni servis od potrošnika prejel zahtevo za odpravo napak, mora proizvajalec potrošniku brezplačno zamenjati blago z enakim, novim in brezhibnim blagom.

Če proizvajalec v roku 45 dni od prejetja blaga ne popravi ali ne zamenja blaga z novim, lahko potrošnik razdre pogodbo ali zahteva znižanje kupnine.

Reklamacija

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima predpisanih lastnosti, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 15 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino ali amortizacijo po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.

Pogoj za začetek reklamacijskega postopka, iz naslova stvarne napake je popolno izpolnjen reklamacijski zapisnik, s priloženo kopijo računa, po možnosti fotografije izdelka. Reklamacijski zapisnik lahko zahtevate na [email protected], poslali ga bomo takoj.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavljalcu. O tem nas obvestite na [email protected] in pomagali vam bomo pri postopku reklamacije.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina www.pasjagajba.com in vsi podatki, slike artiklov in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Podatki o trgovini (upravljalcu) in ponudniku  se nahajajo na povezavi O nas, kjer so navedeni vsi kontakti za komunikacijo v zvezi z vsemi členi pogojev poslovanja.

Darilni bon

Darilni bon je izkazni papir, ki ga ponudnik Pasja gajba d.o.o. proti plačilu izda v elektronski obliki (kupec prejme e-mail s kodo darilnega bona) ali fizični obliki. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), ponudnik Pasja gajba d.o.o. pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine www.pasjagajba.com

Darilni bon je moč kupiti v spletni trgovini www.pasjagajba.com. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. Veljavnost darilnega bona je 6 mesece od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti darilnega bona.

Uporaba darilnega bona:

 • Izberite blago, ki ga želite kupiti in ga dajte v gajbico. Nadaljujte in končajte naročilo. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
 • V polje Darilni bon ali kodo za popust vpišite kodo darilnega. Če želite unovčiti več bonov, ločite posamezne kode s presledkom ali vejico.
 • Ko vpišete kode, se vrednost darilnih bonov avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je treba še poravnati.
 • Nato samo še oddate spletno naročilo.

Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo več darilnih bonov in promocijskih kod, medtem ko se koda za popust lahko vnese samo ena. Vse našteto tekom oddaje spletnega naročila enostavno vpišete tako, da posamezne kode ločite s presledkom ali vejico.

Če je naročilo ali del naročila preklican in zato darilni boni niso unovčeni, vam bomo bone nadomestili z novimi darilnimi boni. Vplačani denar bomo vrnili na vaš tekoči račun ali kreditno kartico, v kolikor ste z njo izvedli nakup. Vse, kar morate storiti je, da nam sporočite kode unovčenih darilnih bonov in številko vašega transakcijskega računa.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik, je trajno shranjena pri podjetju Pasja gajba d.o.o., Hraše 11c, 1216 Smlednik

Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila pošiljatelj mora biti jasno razviden
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.
 • željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati

Pritožbe in spori

Trgovina/Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in obligacijski zakon. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svoje dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo s katero, se v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Vse pritožbe se oddajajo po mailu na [email protected]. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Spletna trgovina bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prijela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik bo v zakonskem roku obravnaval pritožbo in o sklepu obvestil kupca.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Podjetje Pasja gajba, d.o.o. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Podjetje Pasja gajba, d.o.o. kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr. Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, UREDBA (EU) št. 542/2013 EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA  z dne 21. maja 2013 o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (EU) št. 2006/2004 in Direktive 2009/22/ES (Uredba o spletnem reševanju potrošniških sporov).

Varovanje podatkov

Upravitelj Javor Čeh s.p. in lastnik spletnega mesta www.pasjagajba.com, podjetje Pasja gajba d.o.o.., je v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za lastne potrebe zbiramo podatke, ki jih vnesete v obrazce na www.pasjagajba.com (naprimer ime, priimek, naslov, naslov elektronske pošte…) Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Za potrebe poslovanja Pasja gajba zbira naslednje uporabnikove podatke:

– ime in priimek,

– naslov in kraj bivanja,

– naslov elektronske pošte,

– kontaktno telefonsko številko,

– geslo v šifrirani obliki,

– ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu www.pasjagajba.com

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Pasja gajba med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku Pasje gajbe shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Ponudnik Pasja gajba d.o.o. in upravitelj Javor Čeh s.p.. lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabita za namene statističnih analiz. Upravitelj in ponudnik. podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bosta predala nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije, GLS) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo in kontaktne podatke. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Kupec se s potrdilom naročila strinja, da lahko www.pasjagajba.com uporablja pridobljene osebne podatke tudi za namene neposrednega trženja in za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov o storitvah spletnega mesta www.pasjagajba.com in podjetij Javor Čeh s.p. in Pasja gajba, d.o.o., ter povezanih oseb in za druge oblike uporabe posredovanih podatkov. Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam. Kupec lahko kadarkoli pisno zahteva, da ponudnik trajno ali začasno preneha uporabljati osebne podatke in podatke o nakupovanju za prej navedene namene kot je to navedeno v poglavju Ukinitev uporabniškega računa. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov. Obvezujemo se, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletnega mesta v celoti ostali hranjeni, varovani in obdelovani s strani podjetij Javor Čeh s.p. in Pasja gajba, d.o.o. Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2). Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb. Dostavni službi bomo zaupali le podatke uporabnikov, nujne za nemoteno dostavo, kot sta naslov za dostavo in telefonska številka.

Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani www.pasjagajba.com za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila.

Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov s sodelovanjem v nagradnih igrah ali naročilu na e-novice, uporabnik dovoljuje podjetjema Javor Čeh s.p. in Pasja gajba d.o.o., obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S podanim soglasjem uporabnik dovoljuje podjetjema Javor Čeh s.p. in Pasja gajba d.o.o., da kot upravljavca zbirke osebnih podatkov obdelujeta zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov o storitvah spletnega mesta www.pasjagajba.com in podjetja Pasja gajba d.o.o., ter povezanih oseb in za druge oblike uporabe posredovanih podatkov, v katere uporabnik spletne strani posebej privoli. Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Spletno mesto www.pasjagajba.com zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov na spletni strani se izvaja v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (Secure Sockets Layer). Podatki se kodirajo, še preden zapustijo vaš brskalnik, in se na naš strežnik prenašajo v zaščiteni obliki. Sistem tako preprečuje, da bi kdo prestregel vaše osebne in transakcijske podatke, ki jih pošiljate v spletno trgovino.

Varovanje zasebnosti in varnost nakupa zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

Izbiro članstva v naši e-listi omogočamo v obrazcu za naročanje blaga v spletni košarici, ter na vstopni strani spletne trgovine www.pasjagajba.com

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih podjetji 4OPS, Javor Čeh s.p. in Pasja gajba d.o.o. zbirata in obdelujeta, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetij 4OPS, Javor Čeh s.p. in Pasja gajba d.o.o.

Splošna izjava o varstvu podatkov

Predmet tega obvestila je spletno mesto www.pasjagajba.com, katerega lastnik je Pasja gajba d.o.o., Hraše 11c, 1216 Smlednik Matićna št. 7033109000

Pasja gajba d.o.o., si prizadeva skrbeti tudi za vašo spletno varnost in pravico do zasebnosti ob obisku našega spletnega mesta. V nadaljevanju predstavljamo vse ključne informacije o naši obdelavi vaših osebnih podatkov, ki nam jih posredujte z obiskom ali uporabo naše spletnega mesta. Zagotavljamo vam, da bodo vaši osebni podatki varovani skladno z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2, Ur. l. RS št. 163/22 in Uredba EU 2016/679, o varstvu osebnih podatkov). Vaši osebni podatki bodo predmet obdelave zgolj za namene, s katerimi izrecno soglašate in ki ga dovoljuje veljavna zakonodaja. Privolitev v posredovanje osebnih podatkov je prostovoljna, soglasje pa lahko na isti način, kot ste ga podali, tudi kadarkoli prekličete. V primeru, da osebnih podatkov ne posredujete oz. v kolikor soglasje prekličete,Pasja gajba d.o.o. ne more izpolniti namena, za katerega se podatki zbirajo. Poleg tega imate pravico do dostopa do podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pravica do pozabe«), pravico do omejitve obdelave, pravico do ugovora ter pravico do prenosljivosti podatkov. Za uveljavljanje prej omenjenih pravic oz. morebitnih pritožb vas prosimo, da se obrnete na pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov, in sicer na naslov za: Pooblaščena oseba za varstvo podatkov, Pasja gajba d.o.o., Hraše 11c, 1216 Smlednik ali na e-mail naslov: [email protected].

Če menite, da obdelava osebnih podatkov krši določila na področju varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo tudi pri Informacijskemu pooblaščencu (https://www.ip-rs.si/).

Podatki se hranijo do vašega preklica oz. dokler je potrebno, da se doseže namen, zaradi katerega so podatk zbrani.

Upravljavec, Pasja gajba d.o.o., Hraše 11c, 1216 Smlednik, se obvezuje, da bo podatke obdeloval in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2, Ur. l. RS št. 163/22) ter določili Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta.

Pridružujemo si pravico, da te splošne pogoje kadarkoli in brez predhodne najave spremenimo, tako da novo različico objavimo na spletni strani.

Katere osebne podatke zbiramo o vas?

Osebni podatki, ki jih zbira, hrani in obdeluje Pasja gajba d.o.o. so elektronski naslovi oseb, ki želijo prejemati Pasja gajba elektronske novice, ter osnovni osebni podatki (ime, priimek) in kontaktni podatki (naslov, e-mail, telefon) oseb, ki na spletni strani kreirajo uporabniški profil ali oddajo spletno naročilo. Zbrani osebni podatki se bodo hranili in uporabljali le toliko časa, kot bo potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani oz. kot določa veljavna zakonodaja.

Brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta njegovih osebnih podatkov ne bomo posredovali nobeni drugi fizični ali pravni osebi razen v primeru in v obsegu, ki ga določa zakon. Pogodbeno sodelujemo z vzdrževalcem IT sistema ter spletne strani. Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru upravljavčevih navodil in osebnih podatkov ne smejo uporabiti za zasledovanje kakršnihkoli lastnih interesov.

Vsakič, ko obiščete našo spletno stran, samodejno zberemo tehnične podatke, ki lahko vključujejo naslov internetnega protokola (IP) za povezavo računalnika s spletom, vrsto in različico brskalnika, nastavitev časovnega pasu, operacijski sistem in platformo, vrsta naprave in znamka mobilne naprave; te podatke lahko v našem imenu zbirajo in obdelujejo piškotki tretjih oseb.

E-novice

Za potrebe e-obveščanja uporabljamo marketinško platformo MailChimp. S klikom na spodnji gumb, se strinjate, da bomo z vašimi podatki upravljali pod pogoji, ki so navedeni zgoraj, in da se bodo informacije, ki nam jih posredujete, hkrati prenesle družbi MailChimp, ki nam zagotavlja to storitev. Podjetje Pasja gajba d.o.o. bo poskrbelo, da bo MailChimp zagotovil enako raven varstva osebnih podatkov kot ga narekuje lokalna in evropska zakonodaja predvsem s podpisom standardnih EU pogodbenih klavzul, če ni v konkretnem primeru določeno drugače.

Pridružujemo si pravico, da splošne pogoje kadarkoli spremenimo z objavo nove različice na spletni strani.

Odveza odgovornosti

Trgovina in ponudik se bosta po svojih najboljših močeh trudila zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da trgovina/ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembi in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se trgovina/ponudnik trudi zagotoviti natačne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pravila in pogoji sodelovanja v nagradnih igrah

Pravila nagradne igre
Nagradne igre so namenjena le fizičnim osebam, pravne osebe in s.p. v akciji ne morejo sodelovati. V nagradni igri lahko sodelujejo vse fizične osebe, ki sprejmejo pogoje za sodelovanje v nagradni igri. Šteje se, da s samim sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči pristane na vse pogoje v zvezi z nagradno igro, sprejema pravila nagradne igre in se z njimi strinja. V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni in zunanji pogodbeni sodelavci organizatorja ali so-organizatorja nagradne igre ali njihovi ožji družinski člani. V primeru, da v nagradni igri sodeluje mladoletna oseba, je sodelovanje takšne osebe v nagradni igri veljavno le pod pogojem, da osebo v nagradni igri zastopa njen starš oziroma zakoniti zastopnik.
Sodelujoči se strinjajo, da v primeru zmage v nagradni igri (dobitka) sprejme način prevzema nagrade kot ga predlaga organizator (Po poštni, osebni prevzem)

Način sodelovanja v nagradni igri
V nagradni igri sodelujete z izpolnjeno prijavnico na prvi strani. S prijavo v nagradno igro sodelujoči izrecno izjavlja, da je v celoti seznanjen s temi pravili nagradne igre in izjavlja, da se z njimi v celoti strinja. Prav tako se zavezuje, da bo v celoti spoštoval pravila nagradne igre. Nakup ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.

Prevzem nagrade
Nagrajenec nagrado prevzame tako, da na spletni strani www.pasjagajba.com odda naročilo, v polje za vnos kode pa vpiše kodo svoje nagrade.

Davčne obveznosti
Organizator bo za nagrajence obračunal in plačal morebitno akontacijo dohodnine za prejete nagrade skladno z veljavno zakonodajo. Druge morebitne davčne obveznosti ali kakršne koli druge stroške, vezane na nagrado, nosi nagrajenec sam (stroški prevzema nagrade, morebitnega prevoza).

Obdelava osebnih podatkov
Organizator nagradne igre se zavezuje, da bo posredovane osebne podatke varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in v skladu s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR). Organizator nagradne igre kot upravljavec zbirke osebnih podatkov, le-teh ne bo izdal ali odstopil tretji osebi.
Nagrajenci izrecno soglašajo, da lahko organizator nagradne igre objavi ime, priimek, fotografije ter kraj bivanja nagrajenca v javnih občilih, in sicer z namenom javnega obveščanja o rezultatih nagradnega žrebanja. Za objavo navedenih podatkov organizator nagrajencem ni dolžan ničesar plačati.
Prav tako sodelujoči v nagradni igri s podpisom izrecno izjavlja in soglaša, da se njegovi osebni podatki shranjujejo, obdelujejo ter uporabljajo za marketinške namene elektronskega obveščanja o novostih in za namene te nagradne igre. Sodelujoči v nagradni igri lahko od organizatorja kadarkoli zahteva pregled, dopolnitev, popravek ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov za namene izvajanja te nagradne igre ter za marketinške namene, skladno z zakonom. Sodelujoči to stori pisno po e-pošti [email protected] ali po navadni pošti na naslov organizatorja.
Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Hramba osebnih podatkov
Podjetje Pasja gajba d.o.o. bo podatke hranila z določilu, ki so zapisani v poglavju Varovanje podatkov

Splošne določbe
V primeru spora med organizatorjem in sodelujočim v nagradni igri, je za reševanje le-tega pristojno sodišče v Ljubljani.

Nakupovalna gajba
Scroll to Top