5 božičnih jedi, ki jih nikakor ne smeš ponuditi svojemu psu

Božična večerja, vsi smo zbrani za mizo, okoli nas same dobrote.. izpod mize pa nas glede naš kuža. Priznajmo si, težko se upremo tem lepim prosečim učkom, da iz mize ne pade kakšen košček piščančka ali sirčka. So le del družine, tudi oni si zaslužijo kakšen posladek, kajne?

Seveda! Ampak ni vsa hrana z mize primerna za našega kosmatinčka. Katere jedi s praznične mize pa sploh niso primerne za psa in je bolje, da se jim izogibamo?

1. potica

Za nas nepogrešljiva na praznični mizi, za psa pa lahko rečemo da prava katastrofa. Sladkor, orehi, v nekaterih poticah je tudi čokolada, res zelo nevarna kombinacija za naše kosmatinčke.

Kaj če mu raje ponudiš plišasto cimetovo rolico?

2. piščančja ali puranja koža

Njami, hrustljava in sočna koža piščančka ali purana je lahko prava poslastica, ampak ne za naše kužate. Koža je polna maščob, prav tako pa je ponavadi prepojena z raznimi začimbami, kar lahko pri psih povzroči razdražen trebušček in drisko ali bruhanje. Piščančje meso pod kožo pa je lahko super priboljšek, samo pazi, da na njemu ni preveč začimb – lahko ga tudi spereš z vodo. Če pa dodaš še kakšen korenček, pa lahko nastane že prava pojedina. 

Če pa paziš na kalorije si lahko privoščiš eno Tastybone kost.

Tastybone kost

Tastybone kost bo trajala ne samo celo božično večerjo ampak še dolgo potem. Za vse, ki radi grizejo.

3. pire krompir

Kdo ne obožuje kremastega in puhastega pire krompirja? Pa saj to pa res lahko ponudimo svojemu psu? Raje ne. Pire krompir vsebuje sol, mleko, kislo smetano, in kar je najslabše za pse, maslo. Tako mu lahko povzročimo trebušne težave in drisko.

Raca s sladkim krompirjem

Njami, slastna in zdrava večerja

4. kosti

Čeprav psi obožujejo kosti, je pomembno da če mu jo damo izberemo pravo. Piščančje ali puranje kosti so lahko za pse zelo nevarne! Ker so krhke in votle, se psu lahko zataknejo v črevesju ali v grlu in povzročijo resne težave. Najboljše je, če psu kost ponudimo še surovo, ali pa samo skuhano v vodi, brez ostalih dodatkov (soli in začimb)

5. piškotki

Piškoti so sladki, lahko polnjeni ali obliti s čokolado in različnimi sladkimi namazi, tako da se piškotkov res izogibaj! Če imaš čas raje speci prave pasje piškotke kar doma. Rabiš recept? Najdeš ga tukaj. 

Če pa ima tvoj kuža pogosto prebavne težave, brez vseh prazničnih dobrot, pa mu lahko ponudiš naravne pasje dodatke s propolisom.

Po vsem prazničnem hranjenju in druženju pa privošči sebi in svojemu psu en rees dolg sprehod! Pa vesele praznike 😉

Nakupovalna gajba
Scroll to Top