Skrb za dlako tvojega psa na dopustu

Danes bomo govorili o tem, kako ustrezno skrbeti za dlako in kožuh tvojega psa med dopustom ter o tem, katere izdelke je priporočljivo vzeti s seboj na poletni dopust. Ne glede na to, ali se odpravljaš na plažo ali v hribe, je pomembno da poskrbiš za zdravje in dobro počutje tvojega ljubljenčka. Preberi si naše nasvete in se dobro pripravi na nepozabne trenutke s svojim kosmatincem!

Redno krtačenje dlake

Med dopustom je še posebej pomembno, da redno krtačiš dlako tvojega psa. To bo pomagalo odstraniti odmrle dlake, preprečilo zaplete z vozlji in ohranilo dlako zdravo ter sijočo. Za različne pasme so na voljo različne vrste krtač, zato pazi da izbereš pravo krtačo za svojega psa.

Kopanje in sušenje

Če se odpravljaš na plažo ali na katero koli drugo destinacijo, kjer bo tvoj pes prišel v stik z vodo, je pomembno, da ga temeljito umiješ in posušiš po vsakem kopanju. Uporabi blag šampon, ki je primeren za pse, in dobro speri dlako. Po kopanju psa ne pusti mokrega predolgo, saj se lahko razvijejo kožne težave. Poskrbi, da ima tvoj pes vedno na voljo suho in toplo mesto za počitek.

Zaščita pred soncem

Kot ljudje, tudi psi potrebujejo zaščito pred soncem. Na izletih na sonce tvojemu psu zagotovi senčen prostor, kamor se lahko umakne, ko je sonce najmočnejše. Bodi še posebej pozoren/a na občutljive dele, kot so nos, ušesa in trebuh.

Hrana za zdrav kožuh

Pravilna prehrana je ključnega pomena za zdrav kožuh psa. Med dopustom poskrbi, da boš hranil/a svojega psa s kakovostno hrano, bogato z vitamini in minerali, ki podpirajo zdravo rast dlake. Prav tako ne pozabi zagotoviti zadostne količine sveže vode za hidracijo.

Med dopustom je pomembno, da ne zanemarjaš nege dlake svojega psa. Redno krtačenje, kopanje, zaščita pred soncem in pravilna prehrana so ključni za ohranjanje zdrave in sijoče dlake. Ne pozabi na ustrezne pripomočke za nego, ki bodo olajšali skrb za tvojega ljubljenčka.

Želimo vam čudovite počitnice z vašim kosmatincem! ❤️

Nakupovalna gajba
Scroll to Top