Kako varno potovati na dopust s tvojim psom in kaj moraš vzeti s seboj za njegovo varnost in udobje?

Poletje je tu in s tem tudi čas za zaslužen dopust. In kdo pravi, da moraš svojega kosmatinca pustiti doma? S pravilno pripravo in nekaj osnovnimi previdnostnimi ukrepi je mogoče varno potovati na dopust s svojim psom. V tem blogu ti bomo predstavile nekaj ključnih nasvetov, kako poskrbeti za varnost in udobje tvojega psa med potovanjem ter kaj moraš vzeti s seboj.

Pred potovanjem

Preden se odpraviš na potovanje, je pomembno, da se prepričaš, ali je tvoj pes pripravljen na tovrstno izkušnjo. Prvi korak je obisk veterinarja, ki bo preveril njegovo zdravje in poskrbel za potrebna cepljenja. Prav tako je dobrodošel pregled zob, saj bo dolgotrajno potovanje lažje prenašal s čistimi in zdravimi zobmi.

Potovanje v avtomobilu

Večina ljudi se med dopustom odpravi na pot z avtomobilom. Če se odločiš za to možnost, je pomembno, da ustrezno pripraviš avtomobil za potovanje s psom. Priskrbi mu varnostni pas ali transporter, ki bo preprečil nenadzorovano premikanje med vožnjo. Nikoli ne puščaj psa samostojno v parkiranem avtomobilu, saj se lahko hitro pregreje.

Nastanitev

Pred rezervacijo nastanitve se prepričaj, ali izbrani hotel ali apartma sprejema hišne ljubljenčke. Ne pozabi preveriti tudi, ali v bližini nastanitve obstajajo zelenice ali parki, kjer bo tvoj pes lahko užival v sprehodih. Prav tako je dobrodošlo, če je v okolici veterinarska klinika.

Hrana in pripomočki

Za potovanje vzemi s seboj dovolj hrane za tvojega psa. Ne pozabi na posodico za vodo, pa tudi na posodico za hrano, ki je lahko prenosljiva. Če tvoj pes jemlje kakršna koli zdravila ali dodatke, ne pozabi vzeti s seboj tudi teh.

V naši trgovinici lahko najdeš tudi super poletni set za psa.

poletnem setu najdeš:
– najlonsko torbico z mrežo
– brisača iz mikrovlaken
– plavajoča žogica
– nosilec za pasje vrečke
– paket pasjih vrečk
– zložljivo posodo za vodo ali hrano

Potrebščine za nego

S seboj vzemi osnovne potrebščine za nego psa, kot so šampon, krtača, brisače in vrečke za pobiranje iztrebkov. Če imate dolgodlakega psa, premislite tudi o sredstvu proti klopom in bolham.

Prva pomoč

Nesreče se lahko zgodijo tudi na poti, zato je pomembno, da imaš s seboj osnovni komplet za prvo pomoč za pse. Vključuje naj obliže, sterilne obkladke, pinceto, dezinfekcijsko sredstvo in škarje.

Identifikacija

Poskrbi, da ima tvoj pes vedno na sebi ovratnico z identifikacijsko tablico, na kateri so navedeni tvoji kontakti.

Uživajta v skupnih trenutkih

Najpomembnejše je, da uživata v času, ki ga preživita s svojim psom na dopustu. Ne pozabi na redne sprehode, igro in skupno sprostitev. Tvoj pes bo vesel, da je del družinskih počitnic.

Upamo, da ti bodo ti nasveti pomagali pri pripravi na potovanje s psom. Varuj sebe, svojega ljubljenčka in uživaj v nepozabnih trenutkih na dopustu. 🏝️

Srečno potovanje! ❤️

Vaša ekipa Pasje Gajbe

Nakupovalna gajba
Scroll to Top